BusinessClub Grou houdt ondernemersontbijt

Geschreven door redactie op 03 juli 2015 12:47

BusinessClub Grou houdt ondernemersontbijt
BCG-voorzitter Ivo Krikke kwam op het idee voor het ontbijt.

GROU - BusinessClub Grou (BCG) houdt op donderdag 24 september voor het eerst in haar bestaan een ondernemersontbijt voor haar leden. De ondernemers worden om 7 uur in restaurant 't Kofschip verwacht. Voorzitter Ivo Krikke kwam op het idee voor het ontbijt. Hij praat de aanwezigen tijdens het nuttigen van een broodje bij over de plannen van de BCG voor de komende jaren, waaronder de gezamenlijke plannen voor Kulturele Haadstêd 2018. Ook zullen twee leden een 'elevator pitch' houden. Dat is een kort praatje waarin een ondernemer vertelt wat hij of zij doet en waarin hij of zij uitblinkt.
Het is de bedoeling dat de BCG vaker een ondernemersontbijt organiseert, steeds bij een ander horeca-lid.

Pontje Gastvrij Grou start avonddienst weer

Geschreven door redactie op 03 juli 2015 10:26

GROU - Vanaf vandaag (3 juli) vaart het pontje Gastvrij Grou -tussen de Hellingshaven en Yn 'e Lijte- doorlopend van 10.00 tot 22.00 uur. Dit duurt tot en met 30 augustus. Van 31 augustus tot en met 13 september vaart de pont weer van 10.00 tot 18.00 uur.
Kijk hier voor een overzicht van de vaartijden.

Brandweer regulier met twee boten water op

Geschreven door redactie op 02 juli 2015 13:45

Brandweervrijwilligers van post Grou testen hun nieuwe brandweerboot. Alex Zwart maakte deze video in januari jongstleden.

GROU - Brandweer Fryslân zet sinds kort standaard twee brandweervaartuigen in bij calamiteiten op het water. Dit omdat de brandweer op het water vaak meerdere taken moet uitvoeren. "Het kan voorkomen dat één vaartuig naar het incident zelf gaat en het andere de ambulance of ambuboot ondersteunt", aldus communicatie-adviseur Rika Leijstra. Voor een calamiteit worden de dichtstbijzijnde boten gealarmeerd. Dinsdagmiddag bijvoorbeeld werden de brandweervaartuigen van Burgum én Grou opgepiept voor een watermakende boot op De Leijen bij Rottevalle. 
In het najaar evalueert de brandweer of deze vorm van alarmering nuttig is.

Nieuw terras en steiger voor Hotel Oostergoo

Geschreven door redactie op 02 juli 2015 12:59

De nieuwe, 30 meter lange, steigeR van Hotel Oostergoo.
De nieuwe, 30 meter lange, steiger van Hotel Oostergoo.

GROU - Hotel Oostergoo heeft vorige week een nieuw terras met dito aanlegsteiger in gebruik genomen. Het werd aangelegd door bouwbedrijf De Jong & De Wal uit Grou. Het nieuwe terras is veel groter dan het oude. Omdat het helemaal met planken is aangelegd, is het vlak. Wiebelende tafeltjes behoren daardoor tot het verleden. De nieuwe steiger is met z'n 30 meter langer dan de oude, waardoor er meer boten kunnen aanleggen. Overigens zet goedheiligman Sint Piter elk jaar op deze steiger voor het eerst voet aan Grouster wal. Hij kan dat vanaf volgend jaar in stijl doen!
Terras en steiger worden zondag met het hijsen van de vlag op de kop van de steiger, plechtig in gebruik genomen.

Bestuurders openen Havengebouw Grou

Geschreven door redactie op 01 juli 2015 20:00

GROU - Gedeputeerde Klaas Kielstra en wethouder Henk Deinum doen donderdag om 9 uur de opening van het havengebouw aan de Meersweg dunnetjes over. Tijdens de start van het watersportseizoen werd het gebouwtje ook al symbolisch geopend. Ook staan de bestuurders stil bij de uitgevoerde baggerwerkzaamheden. Deze begonnen eind 2013 met het baggeren van Pikmar en Peanster Ie. Maar liefst 130.000 m3 slib werd er verwijderd om de bevaarbaarheid te verbeteren. Vorig jaar zijn ook de watertjes in Grou aangepakt. Hier werd ruim 8.000 m3 slib weggehaald. Volgend jaar vervangt de gemeente de riolering onder de Meersweg en wordt de straat opnieuw ingericht. Met de aanleg van de wandelsteiger achter Het Theehuis en de realisatie van een afsluitend gebouw aan de Hellingshaven wordt het werk aan het Waterfront afgesloten. De uitvoering van deze projecten is afhankelijk van particulieren.

Auto blokkeert opbouw Oostergoo kermis

Geschreven door redactie op 01 juli 2015 15:46

GROU - Stadstoezicht Leeuwarden heeft woensdagochtend een auto van het Halbertsma's Plein laten wegslepen. Het voertuig blokkeerde de opbouw van de Oostergoo kermis. Die is van komende vrijdag 15.00 uur tot en met zondag 22.00 uur. De organisatie is in handen van FFF.

Woningblokken Nieuwenhuisstraat in 2020 plat

Geschreven door redactie op 29 juni 2015 20:42

De karakteristieke woningblokken aan de Jogchum Nieuwenhuisstraat in Grou.
De karakteristieke woningblokken aan de Jogchum Nieuwenhuisstraat in Grou.

GROU - Woningcorporatie Elkien wil de dubbele woningblokken aan de Jogchum Nieuwenhuisstraat in Grou in 2020 afbreken om plaats te maken voor nieuwbouw. Dat bleek maandagavond tijdens de behandeling van 'Grou: gedeeld perspectief en programma 2015-2018' in de gemeenteraad. Het gaat om de 6 blokken met elk twee huurhuizen aan beide zijden van het eerste deel van de Jogchum Nieuwenhuisstraat, tussen de Oosterhoutstraat en de Oostergoostraat. De woningen zijn klein bemeten en voldoen daarmee niet aan de eisen van de huidige tijd.

FUMO hield in 2014 € 1,2 miljoen over

Geschreven door redactie op 29 juni 2015 16:01

De FUMO-drectie in december 2013. Tweede van links directeur Marinus van der Wal.
De FUMO-drectie in december 2013. Tweede van links directeur Marinus van der Wal.

GROU - De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) in Grou heeft in 2014 minder uitgegeven dan begroot en extra opdrachten uitgevoerd wat tot extra inkomsten heeft geleid. Dat heeft geresulteerd in een positief saldo van 1,2 miljoen. Dit batig saldo wordt gebruikt om de lasten van de FUMO voor de Friese gemeenten, het Wetterskip en de provincie te verlagen.
Tegenover het batig saldo staat wel een lagere productie dan was voorzien. De opbouw van de FUMO kostte meer tijd van medewerkers dan verwacht en het ziekteverzuim percentage was hoger dan begroot. Ook was er voor sommige medewerkers niet voldoende werk in hun vakgebied. Door interne en externe verschuivingen is dit grotendeels opgelost. Het werk bij de FUMO wordt uitgevoerd door ruim 100 medewerkers. >>

Mercury aanhangmotor van boot gestolen

Geschreven door redactie op 29 juni 2015 12:32

GROU - In de nacht van zaterdag op zondag is het open bootje met aanhangmotor van Henri Wagenaar gestolen. Het vaartuig stond op een trailer achter zijn auto in De Vlet in Grou. Getuigen zagen rond 4.00 uur twee kalende mannen hier lopend mee weg gaan.
Zondag rond 8.00 uur vond Henri de boot op de trailer bij de Gascentrale aan de Stationsweg. De aanhangmotor was weg. Het is een Mercury kortstaart 9.9 PK. Heeft u die nacht tussen 3.30 uur en 7.30 iets gezien of wordt u een dergelijke motor aangeboden, bel de politie op 0900-8844.

Ondernemers herstarten Aquaverium Grou

Geschreven door redactie op 29 juni 2015 05:01

Het Aquaverium, gezien vanaf de A32.
Het Aquaverium, gezien vanaf de A32.

GROU - Watersportondernemingen Wels Watersport uit Grou en Jachtbemiddeling Sneekerhof hebben de dagelijkse organisatie van watersportgebouw Aquaverium in Grou overgenomen. De bedrijven willen een nieuwe start maken en hebben allerlei storende factoren weggewerkt. Binnenkort beginnen ze met het produceren van bijzondere varende vakantiehuisjes en weekendkruisers onder de naam van het Aquaverium. De eveneens in het Aquaverium gevestigde zeil- en tentenmaker Frisian Sails wordt daarbij betrokken. Dit bedrijf wordt ook actief in het personaliseren van boten en bootinterieurs. De doe-het-zelver kan in het gebouw aan het eigen schip werken of uiteenlopende werkzaamheden laten doen door in het pand gevestigde vakmensen. Daarvoor komen er faciliteiten. Binnen is ruimte voor (winter-)berging van boten, campers en caravans. Volgens de ondernemers tegen scherpe prijzen. Tevens wil men (besloten) ruimtes voor beurzen, productpresentaties, vergaderingen en zakelijke ontmoetingen aanbieden. Ook kunnen kunstenaars en fotografen er exposeren.

Voor 'Fietsen en varen' hebben zich nu al meer dan 100 mensen ingeschreven! Geef je daarom snel op voor deze tocht op maandag 13 juli. #Grou

Skûtsjewike Grou