Walter Nuiten start met PlusFIT Personal Training

Geschreven door redactie op 28 januari 2015 16:15

Walter Nuiten van PlusFIT Personal Training.
Walter Nuiten van PlusFIT Personal Training.

GROU - Begin 2015 is PlusFIT Personal Training van start gegaan. Eigenaar Walter Nuiten uit Grou werkt al een aantal jaren als personal trainer/leefstijlcoach in Emmeloord, Lemmer en Leeuwarden, maar hij wil zich ook richten op zijn eigen woonplaats en omgeving. Walter is nu een jaar bezig met Urban Bootcamp, maar wil ook het personal trainen meer op de kaart zetten. Zijn streven is een optimale gezondheid voor zijn klanten. "Je gezond en goed voelen hoeft niet moeilijk te zijn, mensen hebben zelf alle ingrediënten in handen om hun doel te behalen. PlusFIT levert de handvatten om te begrijpen hoe je ze moet gebruiken om alles uit jezelf te halen!". Walter vindt het geweldig om kennis over te brengen op mensen die daar behoefte aan hebben en er energie uit halen. Door coaching, voedingsadviezen en persoonlijke trainingen wordt toegewerkt naar de doelstelling van de klant. Daarbij is de balans tussen inspanning en ontspanning is erg belangrijk. Bezoek plusfit.nu voor meer info.

Gemeente gaat door met verbeteren van Grou

Geschreven door redactie op 27 januari 2015 23:33

De Meersweg -het visitekaartje van Grou- wordt opnieuw gestraat.
De Meersweg -het visitekaartje van Grou- wordt opnieuw gestraat.

GROU - De gemeente Leeuwarden gaat dit jaar uiteenlopende infrastructurele werken in Grou uitvoeren of afmaken. Dat blijkt uit het dinsdagavond in Leeuwarden gepresenteerde Dorpsprogramma 2015.
Het havengebouw aan de Meersweg, met daarin o.m. sanitaire voorzieningen, wordt in april in gebruik genomen. Vervolgens wordt de gehele Meersweg -die in zeer slechte staat is- opnieuw gestraat. Dat geldt ook voor It Skûtsje, De Boeijer en De Boech. De riolering onder de Garde Jagerswei, een deel van de Oostergoostraat, It Bûterfabryk en De Boeijer wordt vernieuwd. Ook pakt de gemeente het verzakken van huizen in de Noorderdwarsstraat en de Drachtsterweg aan. De herstructurering van de Prinsessenbuurt en de Mr. P.J. Troelstrawei wordt afgemaakt. Verder wordt in een aantal nog nader te bepalen straten de openbare verlichting vervangen.

Vrouw gewond na val met fiets op gladde brug

Geschreven door redactie op 27 januari 2015 14:38

GROU - Een inwoonster van Grou is dinsdagmorgen aan het hoofd gewond geraakt bij een val met haar elektrische fiets. De vrouw was op weg naar haar werk in Leeuwarden en fietste over het fietspad langs de J.W. de Visserwei, even buiten Grou. Op de door vorst spekgladde afrit van de brug ter hoogte van de Garde Jagerswei, viel ze. Op deze plek zijn vanmorgen meer fietsers ten val gekomen.

Grou krijgt weer € 10.000,- uit ondernemersfonds

Geschreven door redactie op 27 januari 2015 12:30

Vorig jaar ging een deel van het geld naar het Sint Piterfeest.
Vorig jaar ging een deel van het geld naar het Sint Piterfeest.

GROU - De raad van advies van het Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF) heeft Grou voor 2015 een bijdrage toegekend van € 10.000,-. Dat bleek gisteravond op een bijeenkomst van de raad van advies. Het geld is bedoeld voor de promotie van Grou, door het organiseren van evenementen. De toegezegde € 10.000,- komt uit het bovenstedelijk budget van LOF-gelden. Het staat los van de trekkingsrechten op postcodegebied, waarbij ondernemers per gebied of sector via een vereniging tot een samenwerkingsverband komen om zo een bijdrage te kunnen krijgen.
Vorig jaar kreeg Grou ook € 10.000,-. Dat werd toen besteed aan Sint Piter, de opening van het watersportseizoen en een website voor de Skûtsjewike.

LC zoekt krantenbezorgers in Grou

Geschreven door redactie op 27 januari 2015 09:50

GROU - De Leeuwarder Courant (in combinatie met Friesch Dagblad en De Telegraaf) zoekt per direct bezorgers voor Grou. Zij moeten minimaal 15 jaar zijn maar een maximale leeftijd is er niet, aldus rayonmanager Frans van Sloten van de NDC Mediagroep. "Dus schroom niet om te reageren als u al wat ouder bent". Van maandag t/m vrijdag moeten de kranten voor 7 uur bezorgd zijn. Op zaterdag moet de abonnee de krant voor 7.30 uur hebben. De meeste bezorgwijken zijn zo ingedeeld, dat er binnen een uurtje een aardige bijverdienste te realiseren is. Heeft u vragen, belangstelling of weet u iemand, bel met 088-8004743 of geef u op via krantine.nl.

Oud-Grouster directeur van Sport Fryslân

Geschreven door redactie op 26 januari 2015 15:53

Anne Jochum de Vries tijdens de Slachtemarathon. (Foto: GPTV)
Anne Jochum de Vries tijdens de Slachtemarathon. (Foto: GPTV)

GROU - Oud-Grouster Anne Jochum de Vries is benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van Sport Fryslân, hét sportkenniscentrum in Fryslân. De inwoner van Poppenwier volgt vanaf 1 maart Saakje Mulder op, die per 1 februari directeur van LifeLines wordt.
De Vries (49) is op dit moment strategisch adviseur bij Antea Group (voorheen ingenieursbureau Oranjewoud). Hij is een verbinder en heeft veel ervaring in bestuurlijke zaken (politiek), het bedrijfsleven en is actief in de mienskip. Hij was namens de PvdA wethouder in Boarnsterhim en is sportminded: hij o.a. is voorzitter van de Slachtemarathon en de Fryske Olympiade.

Grousters met drank op gepakt in Leeuwarden

Geschreven door redactie op 25 januari 2015 18:55

GROU - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee automobilisten uit Grou onder invloed van alcohol aangehouden. De Grousters waren onafhankelijk van elkaar op pad in Leeuwarden.

Een 36-jarige Grouster werd op de Harlingertrekweg betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 635 Ug/l. De politie vorderde zijn rijbewijs in en hij kreeg 9 uren rijverbod. Ook wordt de Grouster bij het CBR aangemeld voor het alcoholslotprogramma (ASP). Op de Nieuwekade in Leeuwarden betrapte de politie een 24-jarige Grouster. Hij ging er rennend vandoor maar de agenten konden hem na een korte sprint pakken. Hij weigerde iedere medewerking aan het alchoholonderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. Ook híj wordt aangemeld voor het ASP.

Eerste 'Mearke' voor Herman Tichelaar

Geschreven door redactie op 24 januari 2015 17:33

Jannewietske de Vries overhandigt het eerste exemplaar aan Herman Tichelaar. (Foto: Frans Stegeman)
Jannewietske de Vries overhandigt het eerste exemplaar aan Herman Tichelaar. (Foto: Frans Stegeman)

GROU - Zaterdagmiddag is in het Riedhûs het 'glossy'-magazine Mearke gepresenteerd. Dat is gemaakt ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van het Sint Pitermearke (sprookje) in Grou. Het eerste exemplaar was voor gedeputeerde Jannewietske de Vries. Ze is 'hikke en tein' in Grou en heeft goede herinneringen aan het mearke. 'Ik koe de elpee fan Piter en de Marwiven út de holle!". Jannewietske gaf dit eerste exemplaar door aan Herman Tichelaar. Deze 89-jarige inwoner van Heerenveen is samen met Geart Vledder en Siebren de Jong grondlegger van het Sint Pitermearke in Grou. Helaas overleed Vledder in september jl. op 87-jarige leeftijd. 'Mearke' telt 66-bladzijden en is voor € 4,95 te koop bij Bruna en de supermarkten. >>

Norma Serveert is nieuw restaurant in Grou

Geschreven door redactie op 23 januari 2015 15:35

Bij Norma Serveert kan je een hele avond lang proeven, delen en genieten!
Bij Norma Serveert kan je een hele avond lang proeven, delen en genieten!

GROU - In de keuken van Norma Serveert staat geen gasstel of frituur, maar wel een Josper. Een houtskooloven vervaardigd in Barcelona, waar álle gerechtjes -grilled tapas- op worden bereid. Veel van de ingrediënten komen uit Spanje, daarnaast wordt in de keuken ook gebruik gemaakt van producten uit o.a. Italië, Griekenland en Hongarije. Soms met een Hollandse knipoog. De menukaart wisselt wekelijks, zodat je als gast altijd weer verrast wordt. Bij het diner kan je kiezen voor een goed glas wijn van de wijnkaart, een lekker Spaans biertje of bijvoorbeeld een bijzondere frisdrank. Als afsluiter kan je kiezen uit diverse kleine tapasdesserts of een straffe espresso met zoete lekkernijen.
Norma Serveert vindt u aan de Gedempte Haven 13 in Grou. Reserveren kan via de site, per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0566 769 013.

Cursus Tweede Wereldoorlog in Grou

Geschreven door redactie op 22 januari 2015 16:29

GROU - Op 2 februari start in Bibliotheek Grou de driedelige cursus 'De Tweede Wereldoorlog in uw eigen woonplaats'. De cursus, die wordt verzorgd door Volksuniversiteit Fryslân en Tresoar, leert de deelnemers zoeken naar en in allerlei informatiebronnen. De derde les is een bezoek aan Tresoar, waarbij bijzondere oorlogsdocumenten worden bekeken. Wie info zoekt over de Tweede Wereldoorlog, kan soms wel wat hulp gebruiken. Hoewel er in Friesland veel archief uit de oorlog is vernietigd, is er toch ook het nodige bewaard gebleven. Daarnaast is er over de jaren '40-'45 veel geschreven en gepubliceerd.
Wilt u ook in deze veelbewogen periode uit de Grouster geschiedenis duiken? Dan kunt u zich nog aanmelden voor de cursus bij Bibliotheek Grou (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2347777) of via www.vufryslan.nl.

Vanochtend in #Grou wat lichte (mot)regen. Vanmiddag buiige regen, veel wind en (zware) windstoten. Tx ca 7 °C. Vanavond winterse buien.

Meteo Grou

Goemoarn. Het is bewolkt in #Grou bij 4,8 °C, 1009 hPa, RV 96 %. De wind is matig tot vrij krachtig uit ZZW. Neerslag 0,3 mm.

Meteo Grou