Gemeente blijft bij huidige supermarkt-plan

Geschreven door redactie op 02 september 2014 20:25

Gemeente blijft bij huidige supermarkt-plan
Het aanvankelijke plan voor de nieuwe supermarkt wordt niet gewijzigd.

GROU - De gemeente Leeuwarden heeft negen bezwaren ('zienswijzen') ontvangen inzake de bouw van een Poiesz Supermarkt aan de Parkstraat 3 in Grou. Deze zienswijzen hebben niet tot planaanpassing geleid, zo laat het college aan de raad weten. Het college stelt dan ook aan de raad voor om een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Poiesz wil zo snel mogelijk bouwen. Algemeen directeur Piet Smit zei bij de presentatie op 10 juni dat hij verwacht dat de nieuwe winkel voor Pasen 2015 klaar is. De supermarkt aan de Gedempte Haven is dan overbodig geworden. De gemeente koopt het gebouw en de grond voor € 400.000,-. Na sloop worden er 30 parkeerplaatsen gerealiseerd.

65ste Collecteweek KWF Kankerbestrijding

Geschreven door redactie op 30 augustus 2014 05:00

GROU - Maandag 1 september start de 65ste collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Deze week zetten 100.000 vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Want onderzoek helpt. "Elke euro die onze collectanten ophalen, draagt bij aan de KWF-missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten", aldus coördinator Annemieke Nuiten-Roorda. Wie de collectant mist, kan online doneren via kwf.nl/doneren.

Wie wil met Sippie zwerfvuil in Grou opruimen?

Geschreven door redactie op 28 augustus 2014 13:23

GROU - Sippie van Essen-De Vries uit Grou ergert zich aan het zwerfvuil in het dorp. Ze wil daarom in een groepje op werkdagen vrijwillig dit vuil opruimen. "Het gaat er om dat je lekker bezig bent en wat doet voor de gemeenschap. Zwaar werk is het beslist niet!", aldus Sippie. Wie mee wil doen moet zelf stevige schoenen hebben, maar grijper en afvalzak worden ter beschikking gesteld. "Het kost je 1 of 2 uurtjes per keer en dat 1, 2 of 3x per week. Winters zal het ook minder zijn dan in de zomer." Sippie is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en te bellen op 0566-621802.

Kinderkledingbank zoekt nieuwe opslagruimte

Geschreven door redactie op 28 augustus 2014 10:31

GROU - Stichting Kinderkledingbank Midden Friesland zoekt nieuwe opslagruimte voor kinderkleding en speelgoed. Dit omdat de ruimte waar men tot nu toe winter- of zomerkleding opsloeg, verkocht is. De stichting hoopt dat er een bedrijf of particulier is die hen met een ruimte uit de brand kan helpen. Men kan daarvoor bellen met 06-51873618.
Stichting Kinderkledingbank Midden Friesland heeft als doel het inzamelen van kinderkleding en speelgoed en het gratis verstrekken van de kleding aan gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. Wie daarvoor in aanmerking komt, krijgt een verwijsbrief van een hulpinstantie.

Geen Toscaans paar in Nij Friesmahiem

Geschreven door redactie op 27 augustus 2014 15:49

Het 'mondaine Toscaanse paar' verbouwt Nij Friesmahiem niet.
Het 'mondaine Toscaanse paar' verbouwt Nij Friesmahiem niet.

GROU - Het Toscaanse paar Camillio Borromeo en Bella Rossi bestaat niet echt! Op 16 augustus meldden we, in samenwerking met de Ferieniging foar Folksformaken (FFF), dat dit paar Nij Friesmahiem wil verbouwen tot een luxueus woonverblijf. Dit verzonnen bericht was een opwarmertje voor de Toscaanse Bruiloft, onderdeel van de komende Grouster merke. Een aantal lezers, gewend aan de betrouwbare berichtgeving van deze site, had geen argwaan. Hieronder waren ook bewoners van Nij Friesmahiem, die daar als anti-kraak wonen. Het paar mag dan niet echt zijn, hun 'bruiloft' op vrijdag 12 september in De Twine gaat door! De befaamde Booming Piano's is deze avond de hoofdact.
Kijk hier voor het programmaboekje van de Grouster merke. Het wordt binnenkort ook huis-aan-huis verspreid.

Fietser met hoofdwond naar ziekenhuis

Geschreven door redactie op 27 augustus 2014 11:29

GROU - Woensdagochtend om 9.40 uur is op de fietsstrook van de J.W. de Visserwei in Grou, ter hoogte van Van Vuuren, een fietser gevallen. Hij werd verrast door de stoeprand. De man liep een hoofdwond op en is per ambulance naar het MCL gebracht. Huisarts Bakker verleende eerste hulp. Het slachtoffer is een 68-jarige inwoner van Dokkum, aldus politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Kantoorruimte in monumentaal raadhuis te huur

Geschreven door redactie op 26 augustus 2014 13:46

Kantoorruimte in monumentaal raadhuis te huur
Het voormalige raadhuis van de gemeente Idaarderadeel.

GROU - In het raadhuis aan de Stationsweg in Grou is gemeubileerde kantoorruimte te huur. "Het gaat om een oppervlakte van 16 vierkante meter", aldus notaris Mirjam Bos. Aangenaam Notarissen is eigenaar van het monumentale pand, waarin ook getrouwd kan worden.
De kantoorruimte is direct te aanvaarden. De huurprijs wordt in overleg vastgesteld. Wie meer wil weten, kan bellen met Mirjam Bos op 06-81690400.

Grouster drankrijder (23) voor de rechter

Geschreven door redactie op 25 augustus 2014 19:03

LEEUWARDEN/GROU - Een 23-jarige inwoner van Grou is maandag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een boete van € 350,- en een rijontzegging van zes maanden. De Grouster zat met drank op achter het stuur. Hij verscheen zelf niet op de zitting van de Leeuwarder rechtbank.
De man werd op 4 mei 2013 rond half twaalf 's avonds aangehouden op de Boarnsterdyk in Akkrum. Hij moest mee naar het bureau voor een ademtest. De Grouster produceerde een ademalcoholgehalte van 140 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is, zat hij ruim boven de toegestane hoeveelheid. Voor beginnende bestuurders ligt de norm beduidend lager dan voor weggebruikers die langer dan vijf jaar een rijbewijs hebben. Voor die laatste groep is het maximum een ademalcoholgehalte van 220 ug/l, voor beginnende bestuurders ligt dat op 80 ug/l.

Grouster vrouw (72) valt van fiets

Geschreven door redactie op 25 augustus 2014 13:08

GROU - Een 72-jarige inwoonster van Grou is zondag per ambulance naar het MCL vervoerd. Ze was van haar fiets gevallen nadat ze onwel geworden was. Het ongeval gebeurde om 15.20 uur op De Middelline in Grou. Geluk bij een ongeluk was dat de vrouw een fietshelm droeg.

Eerste kinderboek van Uitgeverij Louise

Geschreven door redactie op 24 augustus 2014 15:03

Marriët Trip-Nekeman, Marjolein van der Moolen (midden, met boek) en Eddy van der Noord in de bibliotheek.
Marriët Trip-Nekeman, Marjolein van der Moolen (midden, met boek) en Eddy van der Noord in de bibliotheek.

GROU - In de bibliotheek van Grou is vrijdagmiddag kinderboek 'Libbie en de luchtballon' gepresenteerd. Het is het eerste kinderboek in het fonds van Uitgeverij Louise van Grouster Eddy van der Noord. 'Libbie en de luchtballon' is geschreven door Marjolein van der Moolen uit Lippenhuizen en de illustraties en vormgeving zijn gedaan door Marriët Trip-Nekeman uit Grou. Beide zijn onderwijskundigen en oud-collega's. 'Libbie' is een rijk geïllustreerd en prachtig vormgegeven boek voor kinderen van 7-10 jaar. Vrolijk en spannend, maar ook een boek over verlies en verdriet en over het maken van vriendschappen. Het is vanaf nu te koop in de boekwinkel en via deze site.