Boete voor overlastgevende waterrecreant

Geschreven door redactie op 23 oktober 2016 23:17

GROU - Een 39-jarige huurder van een kruiser is zondagavond door de politie bekeurd. De man lag met de door hem gehuurde boot aan de Suderkade. De politie kreeg echter meerdere meldingen van het feit dat hij en zijn mede-opvarenden nogal wat overlast veroorzaakten. Agenten waarschuwden hen in het begin van de avond daarom wat rustiger aan te doen. Toen de politie om 20.20 uur weer overlast constateerde, kreeg de man de bekeuring. De politie stelde ook de verhuurder van de boot in kennis van het wangedrag.

Grouster Ferdows Atiq krijgt onderzoeksprijs

Geschreven door redactie op 22 oktober 2016 19:41

Ferdows Atiq (met oorkonde) en zijn onderzoekbegeleidster dr. Jorie Versmissen.
Ferdows Atiq (met oorkonde) en zijn onderzoekbegeleidster dr. Jorie Versmissen.

GROU - Grouster Ferdows Atiq (24) heeft de Hippocrates Studiefondsprijs gekregen voor 'uitmuntend wetenschappelijk onderzoek'. De Hippocrates Studiefondsprijs is een jaarlijkse landelijke onderzoeksprijs voor studenten die vóór het artsexamen medisch-wetenschappelijk onderzoek deden. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag. De jury roemde Atiq voor zijn inzet door zich tijdens de co-schappen ook met onderzoek bezig te houden. Atiq heeft als zesdejaars student al vier publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan. Hij deed o.m. studie naar het gebruik van antistolling bij patiënten met een verminderde nierfunctie. Atiq is blij met de wetenschappelijke onderscheiding. "Het toont aan dat ik goed onderzoek doe." Hij hoopt na zijn artsexamen een opleidingsplek bij Interne Geneeskunde te bemachtigen. "Maar eerst wil ik promoveren."
Atiq woonde sinds zijn zesde in Grou en volgde de basisschool en de middelbare school tot en met de 2e klas hier. Daarnaast speelde hij bij GAVC waar hij alle jeugdteams doorliep. Sinds de start van zijn geneeskundestudie aan de Erasmus Universiteit woont hij in Rotterdam. "Ik ben in het weekend nog wel regelmatig bij mijn ouders in Grou te vinden en dan voel ik me echt thuis".

Lieuwe Slager (58) plotseling overleden

Geschreven door redactie op 22 oktober 2016 16:28

Lieuwe Harmen Slager werd slechts 58 jaar.
Lieuwe Harmen Slager werd slechts 58 jaar.

GROU - Oud-Grouster Lieuwe Slager overleed afgelopen dinsdag onverwacht in zijn woonplaats Nij Beets. Hij werd maar 58 jaar. Lieuwe werd zaterdagochtend 8 oktober met hartklachten naar het MCL gebracht. Daar is hij toen meteen geopereerd en werden twee stents geplaatst in de aderen. Woensdag 12 oktober mocht hij al weer naar huis, want de operatie was geslaagd en de testen waren goed. Wel moest hij 6 weken revalideren en medicijnen innemen. Dinsdagmiddag 18 oktober kreeg hij thuis een acute hartstilstand, reanimatie mocht niet meer baten.
Lieuwe is geboren in St.-Jacobiparochie. Hij was 7 jaar toen het gezin Slager naar Grou verhuisde. Hij bezocht de Master Wielsmaskoalle, de HAVO in Heerenveen en de Pedagogische Academie in Leeuwarden. Lieuwe was meer dan 25 jaar onderwijzer op een basisschool in Leeuwarden. >>

Gezellige bingomiddagen in Friesma State

Geschreven door redactie op 22 oktober 2016 11:38

GROU - De Unie van Vrijwilligers Grou (UVV) organiseert elke laatste donderdag van de maand een leuke en gezellige bingo in Friesma State. De bingo start om 14.30 uur. U bent van harte welkom voor een leuke middag! Deelname kost € 2,50 per persoon, inclusief koffie/thee en er zijn leuke prijzen te winnen.
De eerste bingo-middag is op donderdag 27 oktober a.s., de daarop volgende is donderdag 24 november en ook op 29 december bent u van harte welkom!

Opbrengst collecte Verstandelijk gehandicapten

Geschreven door redactie op 21 oktober 2016 14:59

GROU - De collecte van het Fonds Verstandelijk gehandicapten heeft in Grou € 4189,77 opgebracht. De organisatie is zeer tevreden en bedankt iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. De collecte werd in de laatste week van september gehouden.

Anneke Douma presenteert nieuwe cd in Grou

Geschreven door redactie op 21 oktober 2016 12:15

Zangeres Anneke Douma presenteert haar nieuwste cd in Grou.
Zangeres Anneke Douma presenteert haar nieuwste cd in Grou.

GROU - De Friese zangeres Anneke Douma (72) presenteert zondagmiddag 30 oktober haar nieuwste cd 'In libben fol muzyk' in Het Theehuis in Grou. Hierna hoopt Anneke samen met 'haar' combo nog in vele kerkjes en theaterzalen te spelen met het twee uren durende luisterprogramma. Anneke geniet vooral bekendheid van haar nummers It Woanskip en Bonkefeart. "Mar dit is gjin kroechmuzyk. Dy tiid haw ik hân. Dit is muzyk foar in noflike sneintemiddei. Dat past no by myn doelgroep." 'In libben fol muzyk' is op een bijzondere manier tot stand gekomen. >>

Omrop herhaalt docu over It Houtsjefabryk

Geschreven door redactie op 20 oktober 2016 17:08

Halbertsma lag letterlijk en figuurlijk middenin Grou.
Halbertsma lag letterlijk en figuurlijk middenin Grou.

GROU - Fryslân DOK van Omrop Fryslân zendt in het weekend van 29 en 30 oktober de tv-documentaire '125 jier It Houtsjefabryk' uit. In de docu blikken oud-werknemers terug en er zijn veel historische beelden uit het archief van de familie Halbertsma te zien. Dit jaar is het dus 125 jaar geleden dat Hidde Halbertsma de fabriek in Grou stichtte. Het bedrijf startte met de productie van botervaten, later ging het over op pallets en deuren. Halbertsma kreeg zelfs meerdere vestigingen en was een tijdje de grootste werkgever van Friesland! Ter gelegenheid van het jubileum en het verdwijnen van de naam Halbertsma uit Grou, is er op zaterdag 29 oktober een reünie van oud-Halbertsmamedewerkers.
'125 jier It Houtsjefabryk' is een herhaling van de docu die de Omrop 25 jaar geleden uitzond ter gelegenheid van het eeuwfeest van Halbertsma. Het is zaterdag 29 oktober vanaf 17.00 uur elk uur op Omrop Fryslân Telefyzje te zien. Via NPO2 wordt het zaterdag om 15.30 uur en zondag 30 oktober om 13.05 uur uitgezonden.

Wilhelminapark is weer afgesloten

Geschreven door redactie op 20 oktober 2016 12:38

GROU - Het Wilhelminapark is weer afgesloten voor bezoekers. Op dit moment wordt gewerkt aan de parkvijver. De oude walbeschoeiing is verwijderd, en met paaltjes zijn de nieuwe contouren uitgezet. De vijver krijgt mooie ronde vormen.
Het park blijft overigens wel voor de dierverzorgers toegankelijk. Door goed overleg tussen Stichting de Hoannepôle en aannemer Sjoerd Tjepkema, wordt gezorgd dat de dieren zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. Wie zakjes groente heeft mag deze aan het hek hangen, dan zorgen de dierverzorgers dat het verdeeld wordt onder de dieren.

Ruim 200 liefhebbers voor Halbertsma-reünie

Geschreven door redactie op 19 oktober 2016 12:55

GROU - De organisatoren van de reünie van Halbertsma's Houtfabrieken op zaterdag 29 oktober hebben ruim 200 aanmeldingen binnen. Aanmelden (hier) is nog mogelijk. "En ook vakantiekrachten zijn van harte welkom! En het is vooral gezellig en bedoeld voor jong en oud!", aldus Lutske van der Veen van de organisatie. Tijdens de reünie is er ook gelegenheid de speciale Halbertsma-expositie te bewonderen.

Onrust 'laatste trein' door fout in reisplanner NS

Geschreven door redactie op 19 oktober 2016 10:09

Onrust 'laatste trein' door fout in reisplanner NS
De dienstregeling van late treinen blijft ook vanaf 11 december zoals voorheen.

GROU - De Nederlandse Spoorwegen (NS) doen in de nieuwe dienstregeling na de stop om 22.17 uur van de trein naar Zwolle, station Grou-Jirnsum nog tweemaal aan. Net als voorheen. "Op een of andere wijze werd de stop Grou in de nieuwe dienstregeling overgeslagen door verschillende treinen. Dit is reeds hersteld, maar nog niet zichtbaar in de reisplanner. Maar don't worry, het wordt zo spoedig mogelijk in de reisplanner gecorrigeerd!", aldus Ontwikkelaar dienstregeling NS Tim van Leeuwen.
Vorige week vrijdag meldden we na onderzoek van de nieuwe dienstregeling in de reisplanner, dat de laatste trein richting Zwolle om 22.17 uur op station Grou-Jirnsum zou stoppen. Dit zorgde voor de nodige onrust en ontevreden reacties.

No tweets found.