Jumbo Grou krijgt afhaalpunt voor online bestellingen

Geschreven door redactie op 24 november 2015 14:12

De speciale balie in Jumbo Grou waar online bestellingen kunnen worden afgehaald.
De speciale balie in Jumbo Grou waar online bestellingen kunnen worden afgehaald.

GROU - De Jumbo aan de Stationsweg 38F in Grou opent op dinsdag 1 december een Pick Up Point voor online bestellingen. Klanten kunnen hun boodschappen eenvoudig bestellen op Jumbo.com en de bestelling ophalen bij de speciale balie in de winkel. Jouke de Jong, ondernemer van Jumbo Grou, kijkt er naar uit om klanten kennis te laten maken met de nieuwe service: "Bij alles wat we doen staat de klant centraal. Met het Pick Up Point komen we tegemoet aan de wens van onze klanten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. Of dit nu in de winkel of online is. Uiteraard bieden we ook bij het ophalen van online bestellingen de persoonlijke service die klanten van ons gewend zijn."
Met het Pick Up Point in Grou opent Jumbo het 160e afhaalpunt voor online bestellingen in Nederland. Klanten die online een bestelling doen, kunnen hun boodschappen de volgende middag vanaf 16:00 uur ophalen.

Twee auto's uitgebrand aan de Ghalinga

Geschreven door redactie op 24 november 2015 10:19

De brandweer van Grou blust de autobrand aan de Ghalinga.
De brandweer van Grou blust de autobrand aan de Ghalinga.

GROU - Afgelopen nacht rond 2 uur is op de Ghalinga een Volkswagen Polo onder verdachte omstandigheden in brand geraakt. Het vuur is overgeslagen op een daarnaast geparkeerde Ford Ka. Beide auto's raakten total loss, ondanks de inzet van de Grouster brandweer. Bergingsbedrijf Ketellapper heeft de voertuigen afgevoerd. De politie heeft de VW Polo in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Jan van der Baan bewurke deiboek fan pake

Geschreven door redactie op 23 november 2015 12:35

F.l.n.r.: Jan van der Baan, Jan Uitham, (2e in Elfstedentocht 1963), mevr. T. Dijkstra, mevr. N. Dijkstra (krige it earste boek) en dhr. A. Ulrichs. (Foto: Carrien Dijkstra)
F.l.n.r.: Jan van der Baan, Jan Uitham, (2e in Elfstedentocht 1963), mevr. T. Dijkstra, mevr. N. Dijkstra (krige it earste boek) en dhr. A. Ulrichs. (Foto: Carrien Dijkstra)

GROU - Jan van der Baan út Grou hat de skreaune tekst út it deiboek fan syn pake Jan Sijes Dijkstra bewurke ta in tige nijsgjirrich ferhaal. Der is in boek fan makke oanfuld mei tal fan illustraasjes. Sneon waard it boek 'Ut it libben fan Jan Sijes Dijkstra', presentearre yn hotel restaurant De Oude Schouw by Akkrum. It boek wurdt útjûn troch Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te Grou. De priis 15 euro ekskl. ferstjoerkosten. Boekhannel Friso te Akkrum hat it op 'e toanbank lizzen lykas boekhannel Van der Velde yn Ljouwert en Drachten en de Afûk yn Ljouwert.

Jan Sijes Dijkstra waard yn 1868 berne yn Lekkum. Syn heit wie arbeider mar woe mear berikke en waard parlefinker. >>

Nederlandse ijszeilers houden ALV in Grou

Geschreven door redactie op 20 november 2015 20:20

Nederlandse ijszeilers houden ALV in Grou
Een ijszeilwedstrijd bij Grou.

GROU - Morgen (zaterdag) wordt in Grou de algemene ledenvergadering (ALV) van DN Nederland gehouden. De in 2013 opgerichte vereniging IJszeilenGrou is -als jongste ijszeilvereniging- gevraagd te faciliteren. De vergadering is in de grote zaal van Oostergoo. Van 10.00 tot 12.30 uur is daar de botenbeurs met kraampjes en info. ’s Middags is de ALV voor de DN-leden. Age Veldboom uit Earnewâld houdt dan een vertelling over vervoer over ijs, de oorsprong van het ijszeilen.

ANBO Grou wordt Grouster Senioaren Bûn

Geschreven door redactie op 20 november 2015 13:26

GROU - De afdeling Grou van de belangenorganisatie voor senioren ANBO, heeft zich afgesplitst en gaat zelfstandig verder. Dit vanwege onvrede met het beleid van het landelijk ANBO-bestuur. Dat blokkeerde in september de financiën van alle 387 afdelingen, nadat een aantal zonder kennis van het hoofdbestuur ledengeld in verenigingen en stichtingen had ondergebracht. "We kinne no net by ús jild want dat is ynpikt toch it haadbestjoer. Se binne net foar rede fetber", aldus secretaris Gerrit de Vries van de afdeling Grou. Veel ANBO-leden wilden dat 'Grou' na afsplitsing doorging met de activiteiten en het bestuur gaat nu met een nieuwe onafhankelijke seniorenbond verder. Op een bijeenkomst op 7 november namen de leden de naam Grouster Senioaren Bûn aan. Beoogd voorzitter is Griet Kleinhuis-Bijlsma, secretaris Gerrit de Vries (tel. 622796). Na 1 januari gaat men verder met de reeds aangemelde 150 leden. De afdeling Grou van de ANBO had zo'n 300 leden, maar volgens De Vries kwamen velen niet op bijeenkomsten. In december krijgen alle leden die bij de ANBO afdeling Grou zijn aangesloten een uitnodiging voor een laatste muzikale activiteit op 5 december. Deze is in De Boei.

Rondvaartbedrijf Grou krijgt plek bij Yn 'e Lijte

Geschreven door redactie op 19 november 2015 12:43

De rondvaartboot krijgt een vaste stek langs de Staande Mastroute, bij de Gallebrêge,
De rondvaartboot krijgt een vaste stek langs de Staande Mastroute, bij de Gallebrêge,

GROU - Het rondvaartbedrijf van Kees van der Zweep vertrekt uit de Hellingshaven. Motorschip (m.s.) Grou krijgt een plekje aan de steiger bij de Gallebrêge, tegenover de receptie van Yn 'e Lijte. M.S. Grou ligt dan tevens direct aan de drukbevaren Staande Mastroute. Van der Zweep hoopt zijn boot voor de komende feestdagen definitief op haar nieuwe plek te kunnen leggen. "Maar er moeten nog een paar palen voor het afmeren geslagen worden. En de Abt fan Starum ligt er 's winters ook". Gasten van Van der Zweep die met de auto komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats achter de wasserette van recreatiepark Yn 'e Lijte.

Plannen Hellingshaven e.o. positief ontvangen

Geschreven door redactie op 19 november 2015 10:38

Impressie van het gezamenlijke plan van ontwikkelaars en gemeente.
Impressie van het gezamenlijke plan van ontwikkelaars en gemeente.

GROU - De nieuwe stedenbouwkundige invulling van het project Volmawei, Hellingshaven en Minne Finne is gisteravond in Oostergoo goed ontvangen. De eigenaren/ontwikkelaars en de gemeente zijn tot een gezamenlijk plan gekomen. "Het vorige plan was niet goed voor het dorp", aldus de gemeentelijk adviseur planontwikkeling Peter Jager. Het kopgebouw met 2 of 3 verdiepingen en een kap, is gebleven. Over de hoogte wilde de gemeente niets zeggen. Het is iets meer naar achteren geplaatst waarvoor de Volmawei op deze plek moet worden verlegd. Aan deze weg komen overigens uitsluitend vrijstaande of 2 onder-in kap woningen, minder dan eerst. Qua situering zullen ze meer aansluiten bij de bestaande dorpsstructuur. >>

Boekenmarkt in bibliotheken Midden-Fryslân

Geschreven door redactie op 18 november 2015 15:00

GROU - Van dinsdag 24 november tot en met 3 januari 2016 is er in de bibliotheek in Grou een Boekenmarkt. Iedereen kan daar voordelig boeken en andere afgeschreven materialen aanschaffen. Er zijn romans, informatieve boeken en kinderboeken te koop. De prijzen variëren van 1 boek voor € 1,- tot 10 boeken voor € 5,-. Daarnaast zijn er cd's/dvd's te koop (€ 2,- per stuk) en tijdschriften (€ 1,- per bundel). De Boekenmarkt is geopend tijdens reguliere openingstijden. De markt is tegelijkertijd ook in de bibliotheken in Burgum, Gytsjerk, Hurdegaryp en Leeuwarden Centrum.

Peuters Sisa krijgen onderdak in korfbalkantine

Geschreven door redactie op 18 november 2015 09:47

GROU - De speel/leergroepen voor peuters (kinderen van 2-4 jaar) van Sisa krijgen onderdak in de accommodatie van korfbalvereniging Marfûgels (onderdeel van KV Mid-Fryslân) aan de Burstumerdyk 1B in Grou. Dat gaat in op 1 januari 2016 in en geldt voor 3 jaar. Momenteel is Sisa ondergebracht in het witte semi-permanente gebouw nabij de scholen. Dit gebouw heeft straks geen functie meer en kan verwijderd worden. Voor de korfbalvereniging is de kinderopvang prima te combineren met de eigen activiteiten. Die zijn over het algemeen ’s avonds en in het weekend, terwijl de peuteropvang en voorschoolse opvang door de week overdag is.

Noodopvang Oer 't Hout nu officieel

Geschreven door redactie op 17 november 2015 19:18

Noodopvang Oer 't Hout nu officieel
Waterhostel Oer 't Hout biedt tot mei huisvesting aan 195 vluchtelingen.

GROU - Het college van B & W heeft vandaag het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor een 'langdurige noodopvang' in Oer 't Hout, goedgekeurd. De noodopvang is van 18 november tot uiterlijk 30 april 2016, voor maximaal 195 vluchtelingen. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de opvang ligt bij het COA; die zorgt ook voor de financiering. Volgens het college zal omgevingsmanager Jitse de Vries regelmatig overleggen met (vertegenwoordigers van) omwonenden en bedrijven.