Grouster jongens in actie voor diabetes

Geschreven door redactie op 18 april 2014 17:11

Scott de Jong en Erik Kerkhoven (rechts) hopen dat veel mensen hun team steunen.
Scott de Jong en Erik Kerkhoven (rechts) hopen dat veel mensen hun team steunen.

GROU - Op zaterdag 14 juni wordt in Almere de JDRF Walk gehouden. Erik Kerkhoven en Scott de Jong uit Grou (beide 13 jaar) doen er aan mee. De JDRF Walk wordt jaarlijks georganiseerd door de JDRF, een internationale organisatie die onderzoek naar de genezing van diabetes type 1 financiert. Elk jaar worden wereldwijd ruim 200 JDRF Walks gehouden waaraan ca. 900.000 mensen mee doen.
Erik Kerkhoven heeft al bijna zijn hele leven diabetes. "Elke dag moet ik me prikken en koolhydraten tellen. Om de 2 dagen een infuusje in mijn buik of been. Ik heb nooit vakantie van mijn diabetes". Het team van Erik en Scott heet 'de Friese doorlopers'. Wie hen sponsort met een eenmalig bedrag, brengt genezing van diabetes type 1 een stap dichterbij. Sponsoren kan via de eigen webpagina van het team, maar je kunt je sponsorbedrag ook afgeven bij Erik thuis: de Waring 18 in Grou.

Fles Silersbitter voor eerste gasten pontje

Geschreven door redactie op 18 april 2014 11:33

Joke en Thijs en Sandra met een fles Silersbitter; rechts schipper Carl Brock.
Joke en Thijs en Sandra met een fles Silersbitter; rechts schipper Carl Brock.

GROU - Pontje Gastvrij Grou heeft Goede Vrijdag om 10.30 uur de eerste gasten overgezet. Het waren Sandra van Schuppen, Joke van de Wetering en zoon Thijs. Ze kochten vorig jaar een vakantiewoning op Yn 'e Lijte. Marck Dorenbosch van Silersshop stelde een fles Silersbitter beschikbaar voor de eerste gasten van 2014. Deze geste viel bij hen in goede aarde. Het tweetal schafte ook direct een 10-rittenkaart aan. Hiermee profiteren ze van 2 gratis overtochten.

Collecte Hartstichting: ruim € 2800,-

Geschreven door redactie op 18 april 2014 10:56

GROU - De jaarlijkse collecte van de Hartstichting heeft in Grou € 2810,04 opgebracht, iets minder dan vorig jaar. De collecte was van 6 tot en met 12 april en stond in het teken van het 50-jarig bestaan van de Hartstichting. Coördinator Maya Hercules dankt collectanten en gevers hartelijk.

Monteurs Sloepenmarkt staan hele jaar klaar

Geschreven door redactie op 17 april 2014 17:22

Lekker varen met een cabin cruiser op het water bij Grou.
Lekker varen met een cabin cruiser op het water bij Grou.

GROU - Sloepenmarkt heeft steeds meer schepen in reparatie en onderhoud. "We worden goed gevonden door onze klanten", aldus Bart van den Berg van het familiebedrijf aan de Singel in Grou. Vanwege de toegenomen drukte, zoekt het bedrijf een werkplaatsmedewerker. Die wordt verantwoordelijk voor het 'refitten' van de schepen.
In de winter geven de mensen van Sloepenmarkt onderhoudsbeurten in hun professionele werkplaats. Maar ook in de zomer staan de scheepsmonteurs klaar voor onverhoopte reparaties. Ze zijn gespecialiseerd in sloepen en cruisers en hebben jarenlange ervaring in reparaties, onderhoud en refit. Ook voor alle andere werkzaamheden -zoals de inbouw van navigatieapparatuur of een boegschroef- staan de monteurs paraat. Van den Berg: "Wij zijn watersporters in hart en nieren, zo mogen we onszelf wel omschrijven bij Sloepenmarkt. Vader en zoon delen dezelfde passie: watersport en sloepen. Wij vinden het een voorrecht samen een watersportbedrijf te runnen waar alles draait om de sloep en cruiser en het plezier er omheen. En dat we dit vanuit het prachtige watersportdorp Grou mogen uitvoeren, maakt het plaatje voor ons helemaal compleet."

Politie zoekt veroorzaker ongeluk A32

Geschreven door redactie op 17 april 2014 15:55

GROU - Donderdagochtend om 9.10 uur raakte op de A32 bij Grou een blauwe Seat Ibiza links in de vangrail. De bestuurster, een 27-jarige vrouw uit Steenwijk, moest uitwijken voor een achteropkomende zwarte VW Golf. Deze auto reed na het ongeluk door. Het slachtoffer is erg geschrokken. Getuigen graag bellen met de politie, op 0900-8844.

Oud-Grousters houden toneelmarathon in Grou

Geschreven door redactie op 16 april 2014 09:50

Klaasje Postma en Freark Smink repeteren het stuk in hun tuin in Britswerd.
Klaasje Postma en Freark Smink repeteren het stuk in hun tuin in Britswerd.

GROU - Oud-Grousters Freark Smink en Klaasje Postma spelen deze herfst de Friese editie van het toneelspel DOEK! van Maria Goos. De repetities zijn al begonnen. De voorstellingen zijn van 16 oktober tot en met 14 december. Een heuse toneelmarathon, want het echtpaar speelt dan 4 keer per week op donderdag-; vrijdag-; zaterdagavond en zondagmiddag. Alle voorstellingen worden gehouden in Oostergoo in Grou. De grote zaal wordt omgebouwd tot een gezellig theater. Smink en Postma stonden hier voor het eerst in 1975 samen op de planken. "Grou, dêr’t men al jierren útsjocht nei in knappe toanielseal, wurdt troch DOEK! tydlik it toanieldoarp fan it noarden", aldus Smink.

Inbraak in vakantiewoning op De Burd

Geschreven door redactie op 15 april 2014 20:26

GROU - Van zondag op maandag is ingebroken in een vakantiewoning op eiland De Burd bij Grou. Het huisje staat ter hoogte van de Sitebuorster Ie. De inbrekers hebben het nodige buit gemaakt, waaronder een rubberbootje. Een getuige heeft bij het huisje een witte ijzeren kruiser van 9 meter lang zien liggen. Mogelijk hebben de opvarenden met deze inbraak te maken. Wie tips heeft, kan bellen met de politie op 0900-8844.

Boothuurders krijgen folder over brugbediening

Geschreven door redactie op 15 april 2014 17:27

De aannemer is de komende weken nog vaak bij de schakelkast van de brug.
De aannemer is de komende weken nog vaak bij de schakelkast van de brug.

GROU - Wie een boot huurt bij bedrijven achter de fietsbrug over de Rjochte Grou, krijgt binnenkort van de verhuurder een folder. Hierin instructies voor het bedienen van de (nieuwe) fiets- en voetgangersbrug. De folder wordt gemaakt door de gemeente Leeuwarden, in overleg met de verhuurbedrijven en jachtwerven die achter de brug zitten. Ook huurders en eigenaren van open ligplaatsen en boxen in schiphuizen krijgen zo'n folder, aldus Marianne van der Linden van de gemeente.
De brug werd zaterdag officieel geopend. Wethouder Harry van der Molen zei toen dat er best een storing kan ontstaan, ook al is de brug twee weken lang goed getest. Zo kan het gebeuren dat de schipper die een opening wil per ongeluk op de noodknop drukt, of op beide knoppen tegelijk. Afgelopen weekend zorgden baldadige jongeren ook voor storing. Dankzij 'buurman’ Bruinsma van de brug, kon de storing verholpen worden. Totdat gemeente en aannemer een definitieve oplossing hebben gevonden, zullen Bruinsma en de havenmeester een eventuele storing verhelpen.

Skûtsje Bier 2014 heet 'Dubbel Genomen'

Geschreven door redactie op 15 april 2014 00:39

BPGG-voorzitter Henk Mulder en Elwin Rinsma van De Bierhalle tappen het eerste biertje.
BPGG-voorzitter Henk Mulder en Elwin Rinsma van De Bierhalle tappen het eerste biertje.

GROU - Het Grouster Skûtsje Bier 2014 van Bier Proef Groep Grou (BPGG) heet 'Dubbel genomen'. Het is een blond dubbel bier, met een alcoholpercentage van 7%. 'Dubbel genomen' is vrij donker van kleur en zal met name bockbierliefhebbers plezieren. Het eigen bier werd zaterdag voor de 19de keer in het 21-jarig bestaan van de BPGG gepresenteerd in De Bierhalle. Vanwege productietechnische problemen -en daardoor te weinig tijd- kon het bier niet op grotere schaal worden gebrouwen. Het wordt daarom aangeboden in kleine 33 cl. flesjes. Volgend jaar hoopt de BPGG het bier weer in de bekende 75 cl. flessen aan te bieden.

Inloopbijeenkomst over fietspad door Leechlân

Geschreven door redactie op 14 april 2014 16:14

GROU - Het ontwerp voor het aan te leggen fietspad door het Leechlân tussen Grou en Wergea nadert zijn definitieve vorm. Omdat de gemeente Leeuwarden de bewoners op de hoogte wil houden, is er komende woensdag (16 april) een inloopbijeenkomst in Hotel Oostergoo. Iedereen kan tussen 19.30 en 21.30 uur, op het tijdstip dat het hem of haar schikt, binnenlopen.

Vandaag in #Grou eerst wat wolkenvelden maar de zon krijgt de overhand en het wordt een fraaie dag met Tmax ca 15 °C. Matige wind uit O.

Meteo Grou

Goemoarn. Het is half bewolkt in #Grou bij 5,7 °C, 1020 hPa, RV 93% en er staat een zwakke wind uit OZO.

Meteo Grou