Nog deelname mogelijk aan echte Zeskamp

Geschreven door redactie op 24 mei 2016 14:22

GROU - Speeltuinenvereniging Grou organiseert woensdag (25 mei) een echte zeskamp voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8. Deze wordt gehouden op De Tichtset. Wie mee wil doen moet daar om half 2 zijn, dan wordt je ingedeeld in een team. Vervolgens worden er leuke spellen gedaan, zoals het letterspel van 'de jongens tegen de meisjes', de funslang en kratjesrace. Ook is er een heuse hindernisbaan. Kosten € 1,50.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Concert Bogerman Bigband op It Grien

Geschreven door redactie op 24 mei 2016 09:22

De 26-koppige Bogerman Bigband uit Sneek.
De 26-koppige Bogerman Bigband uit Sneek.

GROU - Komende zondag (29 mei) viert culturele vereniging Krite Grou het feit dat het 140 jaar geleden werd opgericht. Dat gebeurt met een spetterend openluchtconcert van de bekende en befaamde Bogerman Bigband uit Sneek! Het (gratis) optreden is van 15.00 tot 17.00 uur in de muziektent op It Grien. De 26-koppige bigband speelt zowel klassieke nummers en moderne pop als Fryske verrassingen! Het concert is voor jong en oud, mis het niet!

Fairtrade vraagt aandacht voor eerlijke handel

Geschreven door redactie op 23 mei 2016 10:29

Sap en fairtrade sap bij de vijver bij Friesmastate, ter hoogte van het park.
Sap en fairtrade sap bij de vijver bij Friesmastate, ter hoogte van het park.

GROU - Campagnewerkgroep Fairtrade Gemeente vroeg afgelopen zondag op vier plekken in Grou aandacht voor eerlijke handel. Op ludieke wijze werd duidelijk gemaakt dat mensen een eerlijke keuze kunnen maken. Bij de vijver bij Friesmastate dreven pakken sap en fairtrade sap. Bij de bouwplaats aan de Parkstraat stond een groot bord met een banaan en een fairtrade banaan. Aan de Gedempte Haven hingen theezakjes en fairtrade theezakjes in een boom. Eeltsje Halbertsma was duidelijk in zijn keuze: hij droeg een doek met het logo van Fairtrade Leeuwarden en op het gras voor zijn borstbeeld stond een tafel met koffie en fairtrade koekjes.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Exploitanten tevreden over 'voorjaarskermis'

Geschreven door redactie op 22 mei 2016 21:39

De kermis op zondagmiddag.
De kermis op zondagmiddag.

GROU - De exploitanten van attracties op de kermis van afgelopen weekend, zijn tevreden over de omzet. De driedaagse kermis was tegelijk met Opening Watersportseizoen. "Ik bin in bliid man. Dit is better dan de kermis yn it Oostergoo-wykein", aldus Gerard Andringa, namens FFF verantwoordelijk voor de kermissen. Deze 'voorjaarskermis' werd dit jaar voor het eerst gehouden en komt in plaats van de Oostergoo-kermis, tijdens het eerste weekend van juli.
De datum voor de voorjaarskermis van 2017 is nog niet bekend. Deze moet in overleg met de kermisexploitanten en Grou Aktief (de organisator van Opening Watersportseizoen) worden vastgesteld.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Sake en Siepie Meijerhof na 59 jaar weer getrouwd

Geschreven door redactie op 22 mei 2016 21:26

Sake en Siepie Meijerhof-Hoekstra geven elkaar weer het 'ja'-woord.
Sake en Siepie Meijerhof-Hoekstra geven elkaar weer het 'ja'-woord.

GROU - In 1957 elkaar het ‘ja’-woord geven, niet scheiden en toch bijna 60 jaar later opnieuw trouwen: deze droom werd zondagmiddag werkelijkheid in het schitterende Raadhuis in Grou.
Hoofdrol in dit sprookje speelde het echtpaar Sake en Siepie Meijerhof-Hoekstra. Zij zetten deze bijzondere stap op uitnodiging van Museum Hert fan Fryslân, naar aanleiding van de expositie ‘Trou yn Grou’.
Het echtpaar kwam klokslag 2 uur met een ‘treintje’ bij het Raadhuis voorrijden en werd daar feestelijk ingehaald door tal van vrienden, buurtbewoners, (klein)kinderen en andere familieleden. De kersverse Zeilkoningin van Grou en haar hofdame waren de officiële getuigen bij deze ‘re-wedding’. Zij waren juist twee dagen eerder in het kader van de opening van het Watersportseizoen in Grou ‘geïnstalleerd’. >>>

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

KWV Frisia krijgt Hansa-zeilboot gedoneerd

Geschreven door redactie op 22 mei 2016 15:15

GROU - De commissie Alles is Mooglik (AIM) van Koninklijke Watersportvereniging Frisia heeft zaterdag feestelijk een nieuwe Hansa-zeilboot te water gelaten. Deze is geschonken door stichting ’t Rijke Leven van de Familie Rijke uit Grou.
De Hansa is aangeschaft voor mensen met een beperking. De zeilboot wordt al een tijdje tijdens de donderdagse trainingen gebruikt.

Topkorfbalster Nynke Sinnema is Sylkeningin 2016

Geschreven door redactie op 20 mei 2016 20:50

Sylkeningin Nynke Sinnema (rechts) en hofdame Hanneke Visser.
Sylkeningin Nynke Sinnema (rechts) en hofdame Hanneke Visser.

GROU - De 22-jarige Nynke Sinnema is de Sylkeningin van 2016. Haar hofdame is de 23-jarige Hanneke Visser. Zij kennen elkaar al vanaf hun peutertijd. Hun ouders zijn bijna buren. Keningin en hofdame werden vrijdagavond onder grote belangstelling verwelkomd op de Nieuwe Kade.
Nynke is geboren en getogen in Grou. Ze woonde tot haar 21ste thuis, maar nu in Leeuwarden. Nynke studeert voor het derde jaar Psychomotorische therapie en bewegingsagogie in Zwolle. Haar hobby's zijn kaatsen en korfbal. Dat laatste doet ze op het hoogste niveau bij de korfbalvereniging DOS '46 in Nijeveen (Drenthe). Ook Hanneke Visser woonde tot haar 21e jaar bij haar ouders in Grou. Daarna verhuisde ze naar Oudewater (Utrecht) om bij haar vriend te kunnen wonen. Hanneke studeerde in Groningen en werkt als radiodiagnostisch laborant in een ziekenhuis in Utrecht.
Korte tijd na hun aankomst openden Nynke en Hanneke het nieuwe VVV-agentschap aan het Halbertsma's Plein. Ze knippen daarvoor een lint door. Burgemeester Crone bood het toeristenbureau -een initiatief van Stichting Promotie Grou- een beachflag van Kulturele Haadstêd 2018 aan.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Thom Scherjon stopt met exploitatie De Frysia

Geschreven door redactie op 20 mei 2016 15:49

Skûtsje De Frysia is wegens gezondheidsredenen te koop.
Skûtsje De Frysia is wegens gezondheidsredenen te koop.

GROU - Thom Scherjon (64) is vanwege zijn gezondheid gestopt met de exploitatie van skûtsje De Frysia. Het bijzondere skûtsje is te koop. "We hebben 15 jaar met het schip gevaren. Het was een vertrouwd en bekend beeld op het water in Grou en omstreken", aldus Thom. De Frysia is een 'opengewerkt' skûtsje. Het biedt zitplaats aan maximaal 18 personen.

Te koop: authentiek Grouster motorbootje!

Vrijwilligers gezocht voor lotenverkoop ALS

Geschreven door redactie op 20 mei 2016 15:23

GROU - Vrijwilligers verkopen vanaf maandag in Grou weer loten voor ALS Friesland. Met de opbrengst van deze huis-aan-huis verkoop, wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Een deel gaat naar stichting ALSopdeweg! Zij zorgen dat ALS-patiënten snel hulpmiddelen krijgen, zoals rolstoelbussen, tablets, aangepaste fietsen. Dit maakt de kwaliteit van hun (korte) leven wat aangenamer. Annemieke Nuiten-Roorda heeft voor enkele routes nog geen vrijwilligers gevonden. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
De ALS-dag in Jirnsum is op zaterdag 18 juni. Hier meer info.

FNP wil dienstverlening gemeente in Grou houden

Geschreven door redactie op 20 mei 2016 12:19

FNP wil dienstverlening gemeente in Grou houden
Het dienstverleningsloket is gevestigd in het gebouw van de FUMO aan de J.W. de Visserwei.

GROU - De fractie van de FNP in de gemeenteraad wil graag het dienstverleningsloket van de gemeente in Grou ook na 2018 openhouden. Ook wil de partij de openingstijden graag uitbreiden met een opening op bijv. dinsdagochtend.
Bij de herindeling in 2014 is afgesproken dat het loket minimaal 4 jaar openblijft. Hiervoor is jaarlijks € 100.000,- gereserveerd. Het aantal gebruikers van het loket -waar een beperkt aantal producten verkrijgbaar is- is het laatste jaar met 50% gedaald.